Logo header

Tattoostijlen

Tattoos
op jouw maat

Je laat een tattoo zetten om iets te verwerken of iemand te herdenken. Je wilt je passie uitdrukken of gewoon een mooi plaatje op je lijf. Een tattoo is een expressie van wie je bent, waar je van houdt of wat je hebt meegemaakt. Heb je een vaag idee van wat je wilt, maar heb je zelf geen tekentalent? Ik teken voor jou een unieke tattoo op maat!

Je kan bij mij terecht voor alle soorten grafische tattoos. Mijn stijl kan je ruwweg opdelen in vier categorieën, namelijk etching-, dotwork-, dotshading- en fineline-tattoos. Say whaat?! Ontdek hieronder wat die stijlen juist inhouden.

Etching Tattoos
Tattoos met dikke & fijne lijnen

Etching

Etching tattoos zijn volledig opgebouwd uit lijnen. Eerst zet ik een dikkere omlijning (outline). De invulling gebeurt daarna met fijne lijnen die elkaar kruisen. Door die arcering krijg je dus toch diepte in de tekening. Dat is dezelfde techniek die grafici in de prentkunst gebruiken.

Review sterren

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Review
Kies je eigen schaduw

Dotwork

Dotwork tattoos kan je herkennen aan de duizenden puntjes. In plaats van de schaduw met grijswaarden op te bouwen, doe ik dat met aparte puntjes. Hoe dichter de puntjes bij elkaar staan, hoe donkerder de schaduw wordt. Die stijl vraagt heel wat tijd en geduld, but I love it!

Dotwork Tattoos
Review
Review sterren

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Dotshading Tattoos
Schaduwen met grijswaarden

Dotshading

Het grootste verschil tussen dotshading en dotwork is hoe schaduw in een tattoo verwerkt wordt. Bij dotwork breng ik alle puntjes apart met zwarte inkt aan. Bij dot shading wordt de schaduw in grijswaarden opgebouwd. De dots die je ziet, zijn eigenlijk gewoon de textuur van de naald. Dotshading gaat daardoor veel sneller dan dotwork en biedt meer mogelijkheden om schaduw te nuanceren.

Review sterren

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Review
Verfijnde tattoos zonder schaduw

Fineline

Fineline tattoos hebben enkel een dunne omlijning en dus geen schaduw. Vaak werk ik met verschillende lijndiktes om toch meer diepte in de tekening te krijgen.

Fineline Tattoos
Review
Review sterren

Lorem ipsum

Lorem ipsum